witaj
Gdzie najlepiej kupić opony?
Zwiń
X
-
Gdzie najlepiej kupić opony?
Ponieważ opony Dębica Frigo, które kupiłem razem z autkiem nie do końca się spprawdziły, szukam nowych opon zimowych. Mój wybór padł wstępnie na GOODYEAR 195/65R15 ULTRA GRIP 7+.
Które sklepy polecacie? Najlepiej z możliwością płatności kartą kredytową i żeby była pewność, że opony nie leżały na magazynie 3 lata. Z tego co widzę to dla części sklepów opony nowe to takie, które mają nie więcej niż 18msc, a dla innych 36msc.
-
-
To może jakiś internetowy sklep?
Opony.pl - sklep z kompletnym asortymentem opon oraz doskonałą obsługa Klienta. Sprawdź teraz naszą ofertę specjalną na opony zimowe i letnie! »
ww.oponeo.pl
itp.
po za tym o 36 miesiacach mowi Polska norma:
PN-C-94300-7:1997 "Ogumienie. Pakowanie, przechowywanie i transport"
natomiast 18mies to jakby sprawa firm.
ps. Kupując opony w oponeo dostałem wyprodukowane 3tyg przed kupnem więc nieźle (ale to 1 znany mi przypadek)O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
shado, ja od lat zamawiam na www.baloon.pl ceny maja znacznie niższe niż u "gumiaków" po 2 zamówieniu dali nawet stały rabat. przesyłkę mają gratis, błyskawicznie realizują. oponki zawsze ze "świeżą" datą produkcji, nie jakieś zleżałe na magazynach. jak dotąd nie zawiedli mnie. towar oglądasz przy kurierze, więc jak coś nie tak to nie odbierasz (opłata jest za pobraniem) ale takie coś jeszcze mi się nie przytrafiło.
Komentarz
-
-
Thundi, no właśnie mam na myśli głownie sklepy internetowe, ale z nimi różnie bywa. Ja kupowałem na netcar.pl i było OK, ale kolega kupił opony i jedna z nich miała już ponad 2 lata.
Jak na razie porównywałem ceny i:
allegro.pl 188 zł
baloon.pl 214,43 zł
netcar.pl 233,91 zł
opony.pl 243 zł
Komentarz
-
-
shado, spróbuj jeszcze www.oponytanio.plNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Na www.oponeo.pl masz za 220zl (ta firma gwarantuje że będą mieć do 18 miesięcy).
No chyba że nie 91T tylko wyżej to cena rośnie.
osobiście sprawdziłem obie firmy które podałem i wszystko było ok (a o ile dobrze pamiętam najstarsza jaką dostałem to coś około 6 miecięcy ale ona bardzo nietypowa była (175R13 86T)O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Też proponuję www.baloon.pl kupowałem u nich zimowe kleberki bez żadnych problemów.
Teraz będę szukał Michelin ALPIN A3 i na pewno tam zajrzę.
Rabacik mi przyznano po pierwszej transakcji.abc
Komentarz
-
-
Obecny ranking to:
allegro.pl 188 zł (rok produkcji 2007)
baloon.pl 214,43 zł (wiek?)
oponytanio.pl 215,60 zł - ta firma jakoś nie wzbudza mojego zaufania, ze względu na to, że siedziba jest w Niemczech, a strona jest zrobiona miejscami dość kiepską polską pisownią
oponeo.pl 220,00 zł (do 18msc)
sklepopon.pl 221.15 zł (do 36msc +3% za płatność kartą) -odpada
netcar.pl 233,91 zł (do 18msc)
opony.pl 243 zł (do 24msc)
Wysłałem zapytanie o cenę do kilku handlarzy z Allegro i zobaczę jakie będą odpowiedzi. Na allegro jest o tyle dobrze, że wydaje mi się, że łatwiej wyegzekwować od sprzedającego, by towar był zgodny z opisem (a konkretnie chodzi mi o wiek opony), można często zapłacić kartą kredytową i jeszcze zarobić przy tym punkty payback.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoNa allegro jest o tyle dobrze, że wydaje mi się, że łatwiej wyegzekwować od sprzedającego, by towar był zgodny z opisem (a konkretnie chodzi mi o wiek opony), można często zapłacić kartą kredytową i jeszcze zarobić przy tym punkty payback.O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Aktualizacja rankingu po wizycie na giełdzie samochodowej w Krakowie:
allegro.pl 188 zł (rok produkcji 2007)
oponysklep.pl (rok produkcji 2008) cena na giełdzie 200zł, na www 213.32 zł, możliwość założenia na miejscu w Krakowie
opony-okazja.pl (rok produkcji 2008) cena na giełdzie 200zł, na www 233.14zł,
baloon.pl 214,43 zł (wiek?)
oponytanio.pl 215,60 zł - ta firma jakoś nie wzbudza mojego zaufania, ze względu na to, że siedziba jest w Niemczech, a strona jest zrobiona miejscami dość kiepską polską pisownią
sklepopon.pl 221.15 zł (do 36msc +3% za płatność kartą) -odpada
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadooponytanio.pl 215,60 zł - ta firma jakoś nie wzbudza mojego zaufania, ze względu na to, że siedziba jest w Niemczech, a strona jest zrobiona miejscami dość kiepską polską pisowniąTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadobaloon.pl 214,43 zł (wiek?)
dodatkowo jeszcze w motoricus.pl, opony.com (chyba to samo co oponeo) też OK, więcej nie pamiętam.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
motoricus.pl to właśnie ta firma co chce mi sprzedaż przez allegro za 188PLN. Na ich stronie na opona kosztuje 236,95PLN.
Zdecyduje się chyba na oponysklep.pl , bo mogę odebrać osobiście w Krakowie, zapewniają, że opony już są z 2008 i mogą je założyć na felgi.
Dzięki wszystkim za wskazówki.
Komentarz
-
-
Re: Gdzie najlepiej kupić opony?
Zamieszczone przez shadoGOODYEAR 195/65R15 ULTRA GRIP 7+.
jakiś tydzień temu kupiłem właśnie takie opony z indeksem do 190 km/h w netcar.pl w cenie ok. 198 pln/szt, wysyłka gratis za pobraniem, kurier był na drugi dzień po zamówieniu.
data produkcji 2 szt. - 4807, 2 szt 1508
Komentarz
-
-
No więc ja kupiłem w końcu 2 komplety ULTRA GRIP 7+
Oba zestawy w hurtowniach w okolicach Krakowa:
Do Fabii za 190PLN/szt http://www.krakus-opony.pl/ (nie mają montażu na miejscu)
Do OII za 200PLN http://oponysklep.pl/index.php - tu była mała skucha, bo zapewniano mnie, że opony będą z 2008, a jak przyjechałem to się okazało, że jeszcze takich nie ma. Za to mają montaż na miejscy (15PLN/szt)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez JOYale po tym co opisali w TVN turbo - chyba już nie zaryzykuję
Ja osobiście dużo opon u nich kupiłem, raz tylko- ostatnio miałem kłopot i procedura dzwonienia zajęła mi 48 godzin, dlatego następnym razem chyba zapłacę więcej i na miejscu, obejrzę jak są wyważone i jak coś będzie nie tak to od razu poproszę o inne.
Komentarz
-
-
Ja kupowałem w zeszłym roku zimówki w opony.com. Najpierw przysłali mi Dębicę Frigo zamiast Continentali ContiWinterContact, załatwienie reklamacji zajęło im ze 2 tyg., ale wszystko zakończyło się pozytywnie (najbardziej irytujące było, że w między czasie przysłali mi kilka maili z prośbą o ocenę - w domyśle pozytywną - sklepu :evil: ).
Radzę sprawdzić ceny w kilku sklepach, bo w jednych są tańsze jedne opony, w innych inne.
No i zacząć się już rozglądać. Ja kupowałem zimówki w pełni sezonu i wtedy mają w sklepach urwanie głowy i straszny bałagan. Stąd zapewne pomyłka, która mnie dotknęła i długi czas jej wyprostowania.
Komentarz
-
Komentarz